På väg till diakonikonferens

/

Den här veckan ska jag delta i en diakonikonferens i Finland. Arrangör är ReDi, The International Society for the Study of Diaconia and Christian Social Practice. Mer om organisationen hittar ni här ReDi. Temat är Diaconia in Dialogue – the Challenges of Diversifying contexts.

Jag ska själv presentera två papers och många andra ska också presentera sin forskning. Jag är stolt att Päivi Abbas, som läste Diakonivetenskapskursen på Uppsala Universitet förra läsåret, ska presentera den fallstudierapport hon gjorde under kursen. Den handlar om likheter och skillnader mellan diakoniutbildningarna i Sverige och Finland. Ni som vill läsa lite om vad som presenteras hittar korta sammanfattningar under Paper Sessions..

Mina egna papers handlar dels om ett projekt där vi har intervjuat småbarnsföräldrar om hur de tänker kring vilka värderingar de vill föra över till sina barn, dels handlar det om varför diakonin haft mycket svårare än liturgin att bli en självklart accepterad grundaspekt av Svenska kyrkans självförståelse.

Author: ninnaedgardh

Dela detta inlägg
  • Google
  • Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/d/f/ninnaedgardh.se/httpd.www/wp-content/themes/Nexus/single.php on line 93