Hoppsan, nu är jag ordförande!

/

Tredje dagen på diakonikonferens bjöd på en överraskning av det större slaget. Igår accepterade jag att bli invald i styrelsen för ReDi, The International Society for the Research and Study of Diaconia and Christian Social Practice. Strax för årsmötet idag blev jag tillfrågad om jag också kunde tänka mig att bli ordförande och en liten stund senare var jag enhälligt vald!

Omkring mig har jag en fin styrelse, där flera sitter kvar från föregående mandatperiod, däribland sekreteraren Annette Leis Peters, som jag känner sedan många år och som nu finns i Oslo och även Nadine Bowers du Toit, från Sydafrika, som blir vice ordförande.

Att jag sa ja utan större tvekan beror på att jag verkligen brinner för att utveckla seriös forskning om diakoni. Diakonin hör till kyrkans grundläggande karaktär, men har alltför ofta hamnat på undantag i kyrkornas prioriteringar. Diakonerna har viktiga saker att säga i både kyrka och samhälle och för att deras röster ska få tyngd behöver de få större förankring i forskningsbaserad kunskap. Så jag sa JA!

Author: ninnaedgardh

Dela detta inlägg